Τετάρτη

Συγχαρητήρια Επιστολή του Σχολικού Συμβούλου 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας προς τους μαθητές του ΣΤ 2.

Όταν οι μαθητές προσπαθούν για το καλύτερο και το καταφέρνουν ,η ηθική ανταμοιβή που δίνετε για την επίτευξη και κατάκτηση ενός στόχου,τους γεμίζει χαρά,αισιοδοξία και λειτουργεί ως κίνητρο το οποίο  δίνει θάρρος να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά την παρουσία τους στην μαθητική κοινότητα και όχι μόνο.
 Αυτό που ένιωσαν και βίωσαν οι μαθητές μου από τους ανθρώπους που τους συνεχάρησαν για την επιτυχία τους , τολμώ πραγματικά να το  πω  ,τους έχει κάνει πιο υπεύθυνους και πιο συνεπείς αλλά ταυτόχρονα και πιο ώριμους για την ηλικία τους και αυτό είναι κάτι που φαίνεται στις συζητήσεις μαζί τους. Η επιστολή του  Σχολικού Συμβ. της περιφέρειάς μας κ.Χαλκιά Γεώργιου την οποία τους απέστειλε για να τους συγχαρεί - και παρατίθεται παρακάτω -αλλά και η  παρουσία του στην τάξη μας  κατά την οποία τόνισε τη  σημαντικότητα  του κοινωνικού μηνύματος που πέρασαν  αλλά και τη σημασία της βράβευσής τους στο διαγωνισμό "Ενας πλανήτης -μια ευκαιρία" για τους ίδιους αλλά και τη μαθητική κοινότητα, ήταν αυτό που ,σύμφωνα με την άποψη που εξέφρασαν τα παιδιά ,"έκλεισε" υπέροχα την  πορεία της  φοίτησής τους  στο Δημοτικό Σχολείο.
Είναι πολύ σημαντικό για τους μαθητές μας να αναγνωρίζεται η προσπάθειά τους όχι  μόνο από τον /την εκπαιδευτικό της τάξης και του σχολείου αλλά και από αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα σχολεία μας γιατί δείχνει πως η Εκπαίδευση - Παιδεία δεν σταματάει στην πόρτα μιας τάξης ,αλλά απλώνεται σε όλους και  αυτό τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν ,να προσπαθούν,να συμμετέχουν στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και της κοινωνίας τους.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Σ.ΣΥΜΒ.κ.Γεωργίου Χαλκιά.


«Συγχαρητήρια επιστολή»
                                                                 
     Σας συγχαίρω θερμά για τη διάκριση της ταινίας σας  «Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ», που κατέκτησε το 3ο βραβείο καλύτερης ταινίας στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ».
Η δράση σας εμπλουτίζει την εκπαιδευτική πράξη και αποτελεί έμπνευση και πρόκληση για όλους μας να πασχίζουμε για  μια ποιοτικότερη εκπαίδευση. Αποβλέποντας σε μια εκπαιδευτική καθημερινότητα χαρούμενη και δημιουργική, ακόμη και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, σε εκπαιδευτικό δραστήριο και σε μαθητές/τριες σκεπτόμενους/ες και συμμετοχικούς/ές, συνδέσατε το σχολείο με την τοπική κοινωνία και περάσατε μηνύματα μεγάλης σπουδαιότητας, όπως αυτά του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ισότιμης συμμετοχικότητας και της συνευθύνης.
       Η επιτυχία σας αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση, διότι είναι αποτέλεσμα πολύχρονης προσπάθειας και μόχθου, αποδεικνύει δε περίτρανα τη θέληση και τις υψηλές ικανότητες, που διαθέτετε.
     Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Δ/ντή του Σχολείου σας, καθώς και στις οικογένειές σας, που στήριξαν τις προσπάθειές και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ορθή προετοιμασία σας.
     Η δική σας επόμενη μέρα προδιαγράφεται λαμπρή!
                                                                                                                     -ο-
                                                                                                       Σχολικός Σύμβουλος



                                                                                        Γεώργιος Χαλκιάς



Παρασκευή

Η επεξεργασία των θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας των Πανελληνίων εξετάσεων στο Δημοτικό Σχολείο

Το άρθρο μου για την επεξεργασία των θεμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων από τους μαθητές της ΣΤ τάξης του  Δημοτικού σχολείου στον τοπικό τύπο και για το οποίο η φωτογραφία που έβαλαν  με έκανε να χαμογελάσω. πατήστε ---> embolos.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...