Τετάρτη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ 1 ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τη Δευτέρα και τα τρία τμήματα της Πέμπτης τάξης , επισκεφτήκαμε το 1ο Λύκειο Βέροιας στα πλαίσια πρότζεκτ Χημείας που εκπονεί η χημικός του Λυκείου κ.Μαρλάνη Ελένη με του μαθητές της Β΄Λυκείου..Στόχος του Project είναι να φανεί 1.ότι τα παδιά του Δημοτικού κατέχουν από την επαφή τους με την καθημερινότητα  γνώσεις χημείας και φυσικής χωρίς να γνωρίζουν παράλληλα το αντίστοιχο αντικείμενο και ότι αυτό επαρκεί σαν βάση για τη διδασκαλία της Χημείας αλλά και για να καταλάβουν οι μαθητές μας ότι τα πειράματα δεν είναι ώρα παιχνιδιού  αλλά ώρα σκεψης και εφαρμογής των γνώσεων
 Πραγματικά κάτι τέτοιο ισχύει για αυτό και η ύλη των μαθηματων στην Α/θμια και Β/θμια εκαπίδευση  έχει σπυροειδή διάταξη ξεκινώντας από τις εμπειρίες των παιδιών στο Δημοτικό.
 Οι μαθητές μας ξεπερνούσαν τους 45 ..Ετσι χωρίστηκαν σε τμήματα των 10..Σε κάθε χώρο -εργαστηριακό τραπέζι θα παρακολουθούσαν τα παιδιά απο 2  πειράματα σύνολο λοιπόν 6
 ( πειράματα για το οξυγόνο,για τις βάσεις τα οξέα και τα άλατα,για τη μάζα και τον όγκο κλπ).
Αφήσαμε τα παιδιά στα χέρια των μαθητων/τριών της Β.Λυκείου και της κ.Μαρλάνη και τα πειράματα ξεκίνησαν..
Οι μαθητές μας έπαιρναν μέρος στα πειράματα,έκαναν ερωτήσεις και πολλές φορές απαντούσαν σε ερωτήσεις ανώτερου επιπέδου κατι που ενθουσίασε τους μαθητές του Λυκείου σε πολλές περιπτώσεις ,και  μάλιστα το έδειχναν αυτό ,θαυμάζοντας τις γνώσεις τους και το λεξιλόγιο των παιδιών ..
Μαλιστα δεν ήταν και λίγες οι φορές που δεν χρειάστηκε να πουν τίποτα γιατί  ανέλυαν και εξηγουσαν το πείραμα οι  11 χρονοι μαθητές μας..
Πέρασε τόσο γρήγορα η ώρα που δεν καταλαβαμε πότε πήγε 2 και  κάτι και έπρεπε να ξεκινήσουμε για το σχολείο..Τόσο είχαν απορροφηθεί τα παιδιά..
Επιστρέψαμε στο σχολέιο με 20 παιδιά κατενθουσιασμένα  απο την εμπειρία..Πήραν το εργαστηριακό μάθημα με τη σοβαρότητα που έπρεπε να το πάρουν και κατπαλαβαν ότι ξέρουν πολλά περισσότερα από ότι νόμιζαν.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ  στους μαθητές του 4ου Πρότζεκτ Χημείας
Ελευθερ. Σοφία -Μαρία
Παπαδημ.Ευη
Αλαφογ.Νικόλαο
Μόσχ.Βασιλέια
Ιγνατιδ.Θεοδώρα
Λαδ.Βασιλεία
Καραχρ.Αλεξάνδρα
Χρυσοπ.Δέσποινα
Δήμ.Αλέξανδρος
Καράμπ.Δήμητρα
Λαναρ.Κατερίνα
Σταυρ.Σοφία
Νικ.Νικολέτα
Κοβάτ.Τζένη
Χαλαδ.Μαρία
Πιστιώλ.Αρης
Σκούπ.Μαρία
Τσούπ.,Μαρία
Ηλωρ.Σουλτάνα



και στην καθηγήτριά τους ,για όσα έδειξαν στα παιδιά με υπομονή και χαμόγελο και εύχομαι καλή συνέχεια σε ό,τι κάνουν στη ζωη τους..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...