Τρίτη

Το τρείλερ της ταινίας μας .

Σας έχουμε πει πολλά για αυτή την ταινία. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το 30 δευτερολέπτων τρέϊλερ που ετοιμάστηκε από το ΝΙFF.(Πατήστε στο σύνδεσμο που γράφει ΝΙFF ακριβώς από κάτω..)
ΝΙFF

Στις 5 Μαϊου θα γίνει η μη επίσημη παρουσίασή της από το ΝIFF ενώ η επίσημη θα είναι τον προσεχή  Σεπτέμβριο στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινηματογράφου που οργανώνει το NIFF.. Ελπίζουμε να σας δούμε στην επίσημη παρουσίαση της.
;Eνα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές μου  που συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις ,στους γονείς τους που στηρίζουν κάθε προσπάθειά μου στο σχολείο η οποία  στοχεύει στην ανάπτυξη και εκπαίδευση  των παιδιών τους και σε όλους όσους συνεργάστηκαν.Ιδιαίτερα θα μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώξανά στους γονείς των παιδιών όλου του σχολείου που στήριξαν την  ταινία όταν χρειάστηκε η φυσική τους παρουσία ,  στον κ.Μαλιώτα Χρήστο που υποδύθηκε τον πατέρα αλλά και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  στη ""μαμά"της ταινίας μας κ.Βασιλείου Μαρία που πέρα από το ότι υποδύθηκε τη μαμά του μικρού Αλέξανδρου μας παραχώρησε και το σπίτι της για τα εσωτερικά γυρίσματα..

Πέμπτη

Η σημερινή ενημέρωση Γονεών..Προς γονείς..

Για όσους γονείς δεν ήρθαν στη συγκέντρωση ..Σήμερα προσκληθήκατε  (οι γονείς )στο σχολείο για να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν  την ταινία μας..Επειδή κάποιοι όμως δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σας ενημερώνω για το τι συζητήθηκε..
Η προβολή θα γίνει στις 5 ΜΑΙΟΥ  και αναφέρθηκα στο αν θέλετε  1ον να  έρθετε μαζί  μας στην προβολή και 2 ποιοι θα ήθελαν να έρθουν με το λεωφορείο εκείνη τη μέρα..Όσοι από εσάς σκοπεύετε  να έρθετε μαζί μας πρέπει να με  ενημερώσετε  άμεσα ώστε να ξέρω τα άτομα καθώς τα παιδιά είναι 21 και στο λεωφορείο υπάρχουν 45 περίπου θέσεις.
Επίσης έδωσα στα παιδιά και μια δήλωση από το NIFF την οποία θα πρέπει να υπογράψετε.
Από το Φεστιβάλ Νάουσας με ενημέρωσαν επίσης ,πως τόσο στο τρέϊλερ  όσο και στις φωτογραφίες (αν αναρτηθούν )στις σελίδες που έχει το NIFF  ,δεν θα υπάρχουν τα ονόματα των παιδιών παρά μόνο στους τίτλους τέλους της ταινίας που θα δούμε στην ημιεπίσημη πρεμιέρα και κατόπιν στην επίσημη στο Φεστιβάλ
Με την υπογραφή των δηλώσεων θα αναρτηθεί και το τρέϊλερ της ταινίας  στη σελίδα του ΝIFF..

ΕΠΙΣΗΣ να σας ενημερώσω όλους σχετικά με το τι μου ανέφερε ο κ.Λιόλιος

"Η ταινία τελικά έγινε πολύ καλή με έντονα συναισθήματα! Δηλαδή πέτυχε το στόχο της..... Θα δειτε το τρειλερ και θα έχετε ακόμα μεγαλύτερη αγωνία :) Η ταινία θα σας ενθουσιάσει, είμαι σίγουρος! "

Για οτιδήποτε θελήσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου..
ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ..

Μουσική επένδυση της ταινίας μας?Απλά ΥΠΕΡΟΧΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Δεν ξέρω πώς να νιώσω εγώ που είμαι δασκάλα  και το διάβασα πριν λίγο οπότε δεν ξέρω .ή μάλλον ξέρω  .πως θα νιώσουν τα παιδιά μου όταν τους πω τα  νεότερα υπέροχα νέα για την ταινία τους.. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ νιώθω περίεργα  και πολλλλύ πολλλλλύ ενθουσιασμένη..Πριν λίγο έμαθα πως στην ταινία μας χρησιμοποιήθηκαν μουσικά κομμάτια 2 καταξιωμένων  μουσικοσυνθετριών ..Μιας Ελληνίδας και μίας Αμερικανίδας Συνθέτριας.
Η Ρενέ Νικολάου( μας "χάρισε" 3 μουσικά κομμάτια)και η Jan Broberg Carter( μας "χάρισε" ένα κομμάτι της )με χαρά δέχτηκαν να ντύσουν μουσικά την ταινία μας και είναι 2 ακόμα συνεργάτιδες μιας ταινίας που από ότι μας είπαν πραγματικά θα συγκινήσει.
Πώς πρέπει να νιώθουμε λοιπόν διαβάζοντας τα παρακάτω?

ΡΕΝΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Γεννημένη στην Αθήνα η Ρενέ Νικολάου ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές από πολύ μικρή ηλικία. Με καθηγήτρια στο πιάνο τη Σοφία Γαρουφαλή απέκτησε Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου με "Αριστα παμψηφεί και τιμητικό έπαινο" και "Αριστα παμψηφεί" αντίστοιχα. Έχει παρακολουθήσει master classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με τους διεθνούς φήμης πιανίστες Αρη Γαρουφαλή, Martino Tirimo και Paul Badura Skoda. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στα Ανώτερα Θεωρητικά, όπου και αριστεύει, πλάι στους Ελένη Κωστή, Ανδρέα Αργυρού και τον αρχιμουσικό Γιώργο Αραβίδη. Από το 1992 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου, μουσικής δωματίου και ανώτερων θεωρητικών, καθώς επίσης και ως εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Μουσικά Γυμνάσια). Ως μουσικός έχει συμμετάσχει σε συναυλίες ως σολίστ, αλλά και με σύνολα μουσικής δωματίου καθώς επίσης σε ρεσιτάλ για δυο πιάνα με την πιανίστα Μαριλένα Σπαχή. Στο συνθετικό της έργο συγκαταλέγονται έργα για πιάνο ΙΣπουδές,Valse, Lente, Νυχτερινά κ.α.), συλλογή με "παιδικά τραγούδια", κομμάτι της οποίας έχει παρουσιαστεί στο "Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών" στην Παναγία Εκατονταπυλιανή της Πάρου (Μάιος 2009), η παιδική οπερέτα "Η αλεπού καλόγρια", το συμφωνικό έργο "Μεταχώρησις" γραμμένο για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία και έργα μουσικής δωματίου για πιάνο και βιολοντσέλο. Τα έργα της "Δυο μικροί κανόνες" και "Σπουδή αρ. 2" έχουν βραβευτεί από το διαγωνισμό που διοργανώνει η National Academy of Music (State of Colorado) των Η.Π.Α. με το "Finalist of the International Music Prize for Excellence in Composition 2010" και "Honorable Mention Citation" αντίστοιχα.

Jan Broberg Carter
 Συνθέτει για περισσότερο από 20 χρόνια. Έχει γράψει, ενορχηστρώσει και κάνει την παραγωγή δέκα πρωτότυπων μουσικών θεμάτων για ταινίες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Εκλέχτηκε μέλος της ASCAP (Αμερικανική Εταιρεία Συνθετών Συγγραφέων και Εκδοτών) το 1977, κέρδισε 18 ASCAP βραβεία σύνθεσης ενώ έχει λάβει άλλα για το Καλύτερο Πρωτότυπο Κινηματογραφικό Μουσικό Θέμα. Εκπαιδεύτηκε στο Harvard, Dartmouth και στο πανεπιστήμιο του Oxford κι εργάζεται στην εκτέλεση παραγωγής, παραγωγή, και μουσική επιμέλεια. Το πρόσφατο κινηματογραφικό θέμα της, το "Nocturnal Agony", έκανε πρεμιέρα στο Αμερικανικό Κινηματογραφικό Ινστιτούτο το Μάρτιο. Έχει διευθύνει και παίξει σε πολλές συμφωνίες. Είναι μέλος του  Sundance Patron Circle εδώ και 14 χρόνια.


 Τι να πω?Πραγματικά νιώθω υπέροχα..Και να φανταστείτε ..Είναι μαθητική ταινία..Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να βλέπεις πόσο σημαντικό θεώρησαν όλο αυτό που έκαναν τα παιδιά ?Είμαι σίγουρη πια  ότι η συνεργασία αυτή μεταξύ NIFF και των μαθητών μου  είναι πετυχημένη αφού δέχτηκαν να  συμμετέχουν σε αυτή  2 σημαντικές μουσικοσυνθέτριες.?Γιατί μεταξύ μας δεν βάζεις τη δουλειά σου και το όνομά σου εύκολά σε κάτι αν δεν αξίζει..
ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..
Jan Broberg Carter ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΡΕΝΕ ΝΙΚΟΛΑΟΥ NOCTURNE

Σάββατο

ANAΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο και παρόλο που το έζησα για χρόνια στο νησί είναι ο Επιτάφιος της  Μ.Παρασκευής  στα Μάρμαρα της Πάρου  ,στη Μάρπησσα ,στις Λεύκες..Οι αναπαραστάσεις που μοιάζουν με εικόνες που βγήκαν από το παρελθόν ζωντανεύουν στο μυαλό μου όλη την πορεία του Ιησού από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι τη μέρα της Ανάστασης.Όταν είπα στους μαθητές μου ότι τα παιδιά της κάθε περιοχής που ανέφερα ,εκείνη τη μέρα αναπαριστούν εικόνες της Α.Γραφής τα έχασαν..Προσπάθησα να βρω τα δικά μου βίντεο αλλά στάθηκε αδύνατο..Έτσι ανεβάζω κάποια που βρήκα..Για να τις δείτε καλύτερα παιδιά ανοίξτε τα βίντεο ώστε να καλύψει όλη την οθόνη..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...